2235104906_26d0cc62d4.jpg


Suunnattomasta innostuksestani leivontakirjoja kohtaan voisi päätellä, että hemmottelen perhettäni vähintään joka toinen viikonloppu kulinaristisilla kokeiluillani. Todellisuudessa olen sitä jauhopeukalotyyppiä joka leipoo enintään kaksi kertaa puolessa vuodessa ja silloinkin päätyen siihen tuttuun ja turvalliseen, hyväksi havaittuun reseptiin joka harvemmin menee vikaan. Useimmiten se on porkkanakakku tai erinäiset makuvariaatiot  yksinkertaisesta  juustokakusta. Nyt lupaan taas vakaasti itselleni, että jos en nyt jokaista reseptiä uusista kirjoistani tule kokeilemaan, niin ainakin ne parhaimmilta kuulostavat menevät testattavaksi. Siitäkin huolimatta, että tiedän sen aiheuttavan ärinää ja ärräpäitä keittiön suunnalta kun mietin onko tässä nyt tarpeeksi jauhoja, onko vesi liian kuumaa, vatkasinko jo liikaa, onko se nyt varmasti kypsää ja mielessä takoo ajatus, että lopputuloksena on taatusti mauton, palanut katastrofi jota syö väkisin pari palaa kunnes se unohtuu jääkaappiin ja sen heittää vähin äänin pois. Minun leipomiseni ovat kaukana siitä rauhallisesta pullantuoksuisesta idyllistä jota vaalin mielikuvissani, kun selailen toinen toistaan herkullisempia kuvia ja suunnittelen kokeilevani niistä jotain jo seuraavana viikonloppuna..


1251548.jpg

1251568.jpg      1251552.jpg


Ylläolevat kuvat löytyvät viimeisimmästä alelöydöstäni, "Leivo Herkkuja Helposti" jonka tilasin AdLibriksen alesta. Poistin jo kerran tämän kirjan ostoskorista karsiessani tilausta, lisäsin takaisin ja pähkäilin aikani kunnes päätin, että 5,60 euroa ei ole iso menetys ja voihan kirjan laittaa eteenpäin jollekin tai palauttaa takaisinkin. "Leivo Herkkuja Helposti" on osoittautunut loistolöydöksi ja päätyi heti yhdeksi suosikkileivontakirjoistani. Kirjassa on erittäin herkullisen oloisia niin makeita kuin suolaisia reseptejä, peruspullaohjeesta hieman työläimpiin suklaaunelmiin Ja kuvat, olisin halunnut laittaa niistä jokaisen tähän.


1251569.jpg    2234318239_82ef805ca5_m.jpg 

- Sirpa Talkan "Tee Hyvä Kakku" oli hieman tyyriimpi ostos, mutta 14,50 euroa tästä paljon kehutusta "ultimate-kakkukirjasta" oli silti edullinen hinta.

- "Muffinit ja Jogurttipirtelöt" oli superherkullisesta kannestaan huolimatta joukon pettymys. Kirjasta löytyy vaivaiset 30 reseptiä ja vaikka takakansi suitsuttaa muffinien voivan olla mitä mielikuvituksellisimpia luomuksia, ovat ohjeet suurimmaksi osaksi suklaahippu -ja mustikkamuffineineen kaukana innovatiivisista ja innostavista ohjeista. 7,30 euroa tästä kirjasta, puuh...

- Nick Hornbyn "31 Biisiä" on jo muutaman kerran pitänyt ostaa aiemmista kirja-aleista ja nyt se oli hankittava omaksi muiden Hornbyn kirjojeni seuraksi ennen kuin painosta ei enää saa mistään.

Olisikohan tullut ostettua jo loppuvuodenkin edestä leivontakirjoja (...tai ainakin seuraavaan kirja-aleen saakka)?Soimassa Vampire Weekend - A Punk