Minulle alkuvuoden todelliset alennusmyynnit ovat vasta alkaneet tällä viikolla kirjakauppojen alennusmyyntien myötä. Myönnettäköön, että onhan sitä pari vaatekappalettakin tullut hankittua (niistä mahdollisesti myöhemmin...), mutta ennen kaikkea tämä on se aika vuodesta kun allekirjoittaneen kirjahylly saa täydennystä uusista hankinnoista.


1222389.jpg

Therese Wikströmin "Makeita Unelmia" löytyi Suomalaisen Kirjakaupan alesta 8 eurolla. 90 sivua herkullisia reseptejä ja ihania kuvia.


1222402.jpg


1222409.jpg


1222413.jpg


1222419.jpg


Ron McLartyn pari vuotta sitten suomennettu "Polkupyörällä ajamisen taito" on ollut suunnitelmissa lukea ilmestymisestään asti, mutta minulla ei ole muka riittänyt aikaa kirjastossa pyörimiseen ja normaalihinnoilla en raaski kirjoja juurikaan ostaa. Nyt sen sai kovakantisena omaksi pokkarin hinnalla.

Mireille Guilianon "Ranskattaret eivät liho" sisältää kirjan tekijän lapsuuden ruokamuistojen ja kuinka pitää liikakilot poissa-ajatusten lisäksi ruokareseptejä, joista innostuin jo kokeilemaan sitruunaista broileripastaa. Nam! Voiko laihduttaminen olla niin herkullista? Guilianon mukaan voi, kaiken A ja O kun on kohtuus kaikessa (..."pullo päivässä").

Paul Gravettin "
Manga - 60 vuotta japanilaista sarjakuvaa" olikin sitten täydellinen 5 euron heräteostos, kirja jota en ollut suunnitellut ostavani mutta joka oli pakko saada mukaan. Pidän Hayao Miyazakin anime-elokuvista ja minua on kiinnostanut muutenkin hieman perehtyä japanilaiseen anime -ja mangakulttuuriin. Liki 200 sivuinen kirja sisältää paljon kuvia ja mielenkiintoista luettavaa.


1222422.jpg


Valtakunnallinen levyalehan starttasi eilen. Nykyään kun cdon.comista ja muista nettilevyliikkeistä saa vuoden ympäri levyjä samaan hintaan mitä tämä toista kertaa järjestettävä ale tarjoaa, ei minussa herännyt minkäänlaista hamstrausintoa. Paikallisessa Anttilassa ja Sokoksessa tuntuu olevan vielä jotenkin erityisen suppea valikoima suomi-iskelmien ja Ari Koivusten ulkopuolelta. No jotain kuitenkin tarttui mukaan Anttilan Top Ten-osastolta, kun aikani siellä haahuilin. Tom Waitsin 9 vuoden takainen Mule Variations sisältääkin ennakko-odotuksistani poiketen varsin seesteistä tunnelmointia. Minä odotin jostain syystä kunnon räimettä ja ölinää (sitä kaivaten lauantai-illan fiilistelyyni..), mutta meneehän se näinkin. Tyylikäs levy kuvia myöden!


1222540.jpg    1222546.jpg 


Soimassa Tom Waits - Get Behind The Mule