2386778039_62831c1d2d_m.jpg


Ah, tätä on niiiiin odotettu!! Vihdoinkin Suomessa ollaan julkaisemassa brittikomedioiden parhaimmistoon kuuluva Sohvanvaltajaat-sarja (The Royle Family) dvd:nä. Ensimmäinen kausi on jo itseasiassa ilmestynyt kauppojen hyllyille ja sisältää 6 jaksoa Roylen perheen edesottamuksia. Jännittäviä juonikuvioita, petoksia, kunnon ihmissuhdedraamaa ja salakähmäisyyksia sarjasta on turha hakea, sillä tämän manchesterilaisperheen päivät koostuvat television katselusta, syömisestä, tupakoimisesta, toisilleen ja oikeastaan asialle kuin asialle naljailusta.

2387607170_9d53f9930f_o.jpg

Isä Jim on jäänyt jo vuosia sitten työttömäksi ja sittemmin jämähtänyt televisiotuoliinsa josta kommentoi maailmanmenoa pisteliääseen tyylinsä. Huutia saavat niin pääministerit, antiikkiohjelmien hinta-arviot, Onnenpyörän juontaja kuin höppänä anoppikin. Omat vitsit, iltaiset pubireissut ja suolentoiminta tuottavat iloa tälle valovoimaiselle perheen päälle.


2386777953_59cc5f166a.jpg

Jouluinen perhepotretti: Ylhäällä vasemmalla perheen juniori, Antony jota muut pompottavat mennen tullen (Antony parka!). Oikealla vävypoika
David "Dave" Best joka on täysin vaimonsa tossun alla ja haluaa miellyttää kovasti appiukkoaan.

Alhaalla vasemmalla Norma, Barbara-äidin hieman dementoitunut ja viinaan menevä äiti. Keskellä isä Jim ja perheen hyväntahtoinen äiti Barbara, joka työskentelee osa-aikaisena paikallisessa leipomossa. Oikealla perheen tytär Denise, joka on isäänsäkin pahempi vätys ja odottaa että kaikki tehdään hänen puolestaan. Denise kun haluaa keskittyä television katseluun ja pubissa oleiluun.


                                                                               Kuvalainat: BBC   / cdon.com


(p.s. Jos et ole vielä osallistunut Mintun suureen ripsariarvontaan, käyhän kertomassa oma suosikkiripsarisi! :))


Soimassa Ark -
It Takes a Fool to Remain Sane