Tähän alkuun täytyy myöntää, että en ole kovinkaan intensiivisesti seurannut mitä vuoden 2007 musiikkirintamalla tapahtui. Teini-iässä pysyi hyvin "ajan hermolla" kuuntelemalla RadioMafiaa (loistavaa Upteekkia + muita musiikkitietämystä oikeasti sivistäviä ohjelmia.). Samaan hengenvetoon pitääkin tässä yhteydessä muistaa vaatia Autiolle ja Hakaselle televisioon kaiken Voiceloiden sun muiden keskelle uutta omaa musiikkiohjelmaa. Herätys Yleisradio! Nykyinen suomalainen musiikkiohjelmatarjonnan laatu paranisi välittömästi nollasta sataan. Onneksi on vielä Radio Helsinki taistelemassa 24/7 soittolistoja ja Anna Abreuta vastaan, mutta toisaalta internetin arkipäiväistymisen myötä nykyään omanlaisensa musiikin löytäminen on muutenkin niin paljon helpompaa mitä kultaisella 90-luvulla jolloin istuin radion vieressä sormi valmiina koko ajan rec-nappulalla odottaen milloin mitäkin kappaletta tai suosikkiyhtyeideni haastatteluja ja livepläjäyksiä. ...Oi niitä aikoja ja teipattuja c-kasetteja! Mutta sitä
olin vielä aluksi sanomassa (...ennen kuin päädyin yhteen suosikkipurnausaiheistani), että menneinä vuosina on julkaistu niin paljon mielenkiintoisempia albumeja, että niiden ostaminen on riittänyt minulle ja vain harva 2007 päivänvalonsa nähnyt albumi on kiinnostanut minua vuonna 2007.


Kaikesta huolimatta, musiikkiviestimien ja kunnon musiikkiblogien vanavedessä..

Arvovaltainen yhden naisen raati on valinnut vuoden 2007 vuoden albumiksi:

Iron & Wine - The Shepherd's Dog

   1179308.jpg   1179310.jpg


The Shepherd's Dog on Sam Beamin muodostaman yhden miehen texasilaisyhtyeen järjestyksessään 3. kokopitkä albumi. Levyyn voi tutustua kokonaisuudessaan Iron & Winen Myspace-sivulla.

www.ironandwine.com

Lopuksi täytyy mainita vielä 2007 vuoden ulkopuolelta omat vuoden parhaat levyt. Levyt joihin tutustuin menneenä vuonna ja jotka tekivät suurimmat vaikutukset kaikista:


1179488.jpg

Eels - Electro-Shock Blues (1998)


1179494.jpg

Antony and the Johsons - I Am a Bird Now (2005)


Soimassa PJ Harvey - White Chalk