Testailin ystävänpäiväna Olivian nettisivuilta bongaamaani helponoloista amerikkalaisen juustokakun ohjetta. Paikallisesta marketista oli jostain syystä niin vaniljatangot, vanilja-aromit kuin aito vaniljasokerikin loppu (?!), joten korvasin Philadelphia-juuston vaniljanmakuisella valmiiksi sokeroidulla tuorejuustolla ja alkuperäisohjeesta poiketen raastoin sitruunankuorta mukaan ja laitoin itse sitruunanmehua varmaan 2 teelusikallisen sijaan ainakin 2 ruokalusikallista. Pohjan digestive-keksit vaihdoin gluteenittomiin kekseihin joissa oli 40% tummaa suklaata, näin pohjakin sai ekstramakua.

Uunissa ollessaan kakku tuoksui niin taivaalliselta, että päätin vakaasti leipoa nykyistä useammin kuin kunnon kodinhengetär ikään, toisaalta se ei taas sovi siihen suunnitelmaan, että haluaisin karistaa muutaman talvikilon vyötäröltäni... Löytyisikö ratkaisu jonkinlaisesta juustokakkudieetistä?

Nautitaan sokeroimattoman luomulakkahillon kanssa, nam!