Tälläistä on odotettu. Vapise Suomen "virallinen" lista!

"Rumba-lehti käynnistää kaksi kertaa kuussa julkaistavan Albumilistan, joka perustuu levyjen myymiseen erikoistuneiden liikkeiden myyntilukuihin. Albumilista siis kertoo, mitkä levyt käyvät kaupaksi muualla kuin marketeissa ja tavarataloissa.

Tarve oman listan perustamiseen lähtee olettamuksesta, ettei Suomen virallinen Top 40 -lista palvele tarpeeksi niitä, joiden musiikkimaku ulottuu valtavirran ulkopuolelle. Rumban Albumilistalta voi löytää musiikkia, josta asiantuntevien levykauppojen asiakkaat ovat kiinnostuneita.

Ensimmäisen Rumban Albumilistan kokoamiseen osallistui 27 liikettä kautta maan, jatkossa määrää pyritään kasvattamaan.

Mukana on niin Levy-Eskojen, Airon Musiikin, Epe'sin ja Levykauppa Äxän kaltaisia laajan valikoiman liikkeitä kuin tiukasti genreihin sitoutuneita erikoisliikkeitä hiphopiin erikoistuneesta The Funkiestista j-rock-kauppa Mirri Musicin kautta rockabillyliike Goofin' Recordsiin.

Rumban toimitus kokoaa listan levykauppojen ilmoittamien myyntitietojen perusteella. Käytännössä listan kokoamisperiaate on sama kuin Suomen virallisella Top 40 -listalla, joka ei myöskään käytä todellisia myyntilukuja tarkasti mittaavaa elektronista menetelmää, jollainen on esimerkiksi Yhdysvaltojen SoundScan."


www.como.fi/rumbalista


1235028.jpg

Rumbalistan ykkönen Radiohead - In Rainbows


Soimassa The Killers feat. Lou Reed - Tranquilize